Zet zelf iets zonnigs op tafel

Heerlijke recepten

Haydari
Haydari is een turks koud traditioneel gerecht, dat bereid wordt met yoghurt, knoflook, munt, olijfolie en soms ook andere kruiden. Haydari wordt gegeten als bijgerecht.

Ingrediënten:

  • 200 gram turkse witte kaas
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 theelepel komijn
  • 2 theelepels gedroogde munt
  • 1 theelepel paprikavlokken ( Turks: Pul biber )
  • 200 ml gezeefde yoghurt ( Turks Süzme yogurt, in Turkse minimarkets kant en klaar te koop) 

Let op: de normale, volle –of halfvolle yoghurt die je in de supermarkten koopt zijn veel te dun! Je dient echt dikke Turkse of Griekse yoghurt te gebruiken, en eventueel te zeven om de yoghurt nog dikker te maken. 

Bereiding:

  • Neem een kom en prak hierin de kaas fijn.
  • Giet de olijfolie erbij en prak verder totdat het mengsel zacht is geworden.
  • Pers de knoflook fijn en voeg deze ook toe aan de kom.
  • Voeg de yoghurt en de komijn toe en roer weer glad.
  • Als alles goed gemengd is, schep je het mengsel op het bord of schaaltje waar je het op wilt serveren.
  • Gebruik als dressing op het witte mengsel de gedroogde munt en paprikavlokken.

Contact Casa Delicias

Marco Scholten
Bentheimerstraat 21
7741JH Coevorden
info@casadelicias.nl

Bereikbaar tijdens openingstijden: 0524-712090


Openingstijden:

  • maandag         gesloten
  • dinsdag           open vanaf 11:00 uur tot 17:00 uur
  • woensdag        open vanaf 11:00 uur tot 18:00 uur
  • donderdag       open vanaf 11:00 uur
  • vrijdag            open vanaf 11:00 uur
  • zaterdag          open vanaf 11:00 uur
  • zondag            gesloten (open voor besloten groepen op afspraak)